Blog

Vacature: Schoonmaker Dorpshuis

Ben jij op zoek naar een baan als schoonmaker? Heb je affiniteit met het onderhouden van een schone en hygiënische omgeving? Dan hebben wij de perfecte vacature voor jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een schoonmaker voor ons dorpshuis,. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze functie.

Over het dorpshuis

Het dorpshuis is een bruisende ontmoetingsplek waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Van vergaderingen en feesten tot workshops en sportevenementen, het dorpshuis is dé plek waar de lokale gemeenschap samenkomt. Het is belangrijk dat het dorpshuis altijd netjes en schoon is, zodat iedereen zich welkom voelt.

Wat ga je doen?

Als schoonmaker ben je verantwoordelijk voor de wekelijkse schoonmaak van het dorpshuis. Je zorgt ervoor dat alle ruimtes, zoals de vergaderruimtes, sportzaal en kleedkamers, toiletten en keuken, schoongemaakt worden. Daarnaast houd je ook de algemene ruimtes bij, zoals de entreehal en gangen. Je zorgt voor een schone vloer, stofvrije meubels en blinkende ramen.

Wat bieden wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en betrouwbare schoonmaker die zich verantwoordelijk voelt voor het onderhouden van een schone omgeving. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, maar ook goed kunt samenwerken met andere medewerkers. Daarnaast verwachten wij dat je:

  • Bij voorkeur ervaring hebt als schoonmaker
  • Oog hebt voor detail en kwaliteit
  • In staat bent fysiek werk te verrichten

Hoe solliciteer je?

Heb jij interesse in deze vacature als schoonmaker voor ons dorpshuis? Stuur dan jouw reactie naar info@dorpshuisdeschakel.nl of via de app.

We kijken uit naar jouw reactie! Heb je nog vragen over de functie? Neem dan gerust contact met ons op via Jennie 06-29401859.

Vacature Medewerker Dorpshuis de Schakel

Introductie

Ben jij op zoek naar een uitdagende en veelzijdige baan? Wil je graag werken in een dynamische omgeving waar je dagelijks in contact komt met verschillende mensen? Dan is de functie van Medewerker Dorpshuis wellicht iets voor jou!

Over het Dorpshuis

Het Dorpshuis is dé ontmoetingsplaats voor alle inwoners van ons mooie dorp Koekange.

Het biedt diverse faciliteiten en organiseert allerlei activiteiten voor jong en oud. Als medewerker draag je bij aan een gastvrije en gezellige sfeer waar iedereen zich welkom voelt.

De functie

Als medewerker van het Dorpshuis ben je mede verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Je ontvangt gasten, beantwoordt vragen en ondersteunt bij evenementen en activiteiten. Daarnaast houd je toezicht op de algemene veiligheid en zorg je ervoor dat alles netjes en schoon blijft.

Wij vragen

  • Je hebt affiniteit met de lokale gemeenschap of bereid dit te krijgen;
  • Je bent klantgericht, sociaal en communicatief vaardig;
  • Je kunt goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband;
  • Je bent flexibel inzetbaar, ook in de avonden en weekenden;
  • Je hebt basiskennis van administratieve taken.

Wij bieden

Wij bieden een afwisselende baan binnen een gezellig team waarin je veel contact hebt met mensen uit Koekange. Je krijgt de ruimte om initiatief te tonen en mee te denken over nieuwe activiteiten. Daarnaast kun je rekenen op een goed salaris conform cao welzijn en maatschappelijke dienstverlening.

Solliciteren

Ben jij enthousiast geworden over deze vacature? Stuur dan jouw reactie via de app of naar  info@dorpshuisdeschakel.nl

We kijken uit naar jouw reactie! Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie kun je contact opnemen met Jennie Zwiers 06-29401859

Persbericht 25-09-23

Dorpshuis heeft Ultra Modern Vergadersysteem gekregen

Subsidie van Stimuleringsfonds voor innovatieve toepassing van snel glasvezelnetwerk

“Tijdens de coronaperiode werd dorpshuis De Schakel in Koekange van de één op de andere dag geconfronteerd met geen tot zeer beperkte ontvangst en ontmoetingsmogelijkheden. Dit ging daarnaast gepaard met een totale inéénstorting van de inkomsten welke cruciaal zijn voor het in stand houden van deze centrale voorziening in Koekange.

Zo goed en kwaad als het ging, werden er vergaderingen gepland vanuit huis maar, all snel kwam de conclusie dat een digitaal vergader en communicatiesysteem hiervoor essentieel zou zijn. Er waren echter geen inkomsten tijdens de coronaperiode om dit  haalbare te maken. Via een publicatie in de Meppeler courant kwam het bestuur ter ore dat er via het stimuleringsfonds van glasvezel de Wolden mogelijk geld beschikbaar gesteld kon worden.

Blij verrast over de financiering is het dorpshuis gelijk aan de slag gegaan om naast de aanschaf van het systeem ook gelijk een upgrade van de vergaderzaal te realiseren. Uiteindelijk heeft dit in het voorjaar geleid tot een complete metamorfose met een fantastisch digitaal vergader en presentatiesysteem.

Op maandag 25 september heeft het stimuleringsfonds voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe vergaderfaciliteit. Het bestuur van het dorpshuis wilde dit uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Voorzitter Jan Willem Homan van het stimuleringsfonds overhandigde symbolisch de afstandsbediening aan beheerder Jennie Zwiers van het dorpshuis. “ Hiermee kan het dorpshuis vol vertrouwen en met gebruik van het moderne systeem de toekomst tegemoet. “

Dit is nu precies één van de projecten waar dit fonds voor bedoeld is, aldus de voorzitter van het stimuleringsfonds, Jan Willem Homan.

Het stimuleringsfonds is ontstaan na de aanleg van het glasvezelnetwerk in De Wolden, dat helemaal door vrijwilligers getrokken werd. Nadat het glasvezel netwerk was aangelegd in de hele gemeente, zat hun taak er op. De aandelen, die de toenmalige Stichting Glasvezel De Wolden bezat in de BV Glasvezel De Wolden, werden aan de Rendo verkocht en de opbrengst werd in het Stimuleringsfonds gestort. Het fonds ondersteunt nu daarmee projecten in de gemeente De Wolden die vanuit de bevolking worden aangedragen en die een relatie hebben met het aangelegde snelle glasvezelnetwerk. Zo werden er inmiddels al diverse subsidies verstrekt. Onder andere aan: voetbal vereniging Ruinen, dorpshuis Bastogne in Ansen, museum de Wemme in Zuidwolde, jongeren project Passie op het Platteland, Hervormde kerk Ruinerwold, De Wolden online.

Voorzitter Jan Willem Homan geeft aan dat het stimuleringsfonds steeds beter bekend wordt: “Verenigingen en dorpshuizen weten steeds beter de weg naar ons fonds te vinden”. Er is ook regelmatig overleg met de gemeente over welke aanvragen bij ons terecht kunnen.

De project aanvragen kunnen variëren van zorg & welzijn, kunst & cultuur, sport & recreatie, natuur & milieu, energie & duurzaamheid, educatie enz.enz.

Helaas blijven aanvragen vanuit het onderwijs en de zorg nog wat achter. We dagen hen dan ook uit om ook eens met ons in overleg te gaan!

Het aanvraagformulier kunt u opvragen via de website, www.stimuleringsfondsgdw.nl

U kunt de aanvraag indienen bij de secretaris van de Stichting via het e-mail adres:

info@stimuleringsfondsgdw.nl

Op de foto het voltallige bestuur van het stimuleringsfonds en dorpshuis De Schakel bij het digitale systeem tijdens de overhandiging.